2010. október 01. péntek, 00:00

A Kereszténydemokrata Néppárt a magyarországi rendszerváltoztató pártok egyike, a keresztény értékek legfőbb képviselője a magyar politikai életben. Közéleti tevékenységét mindig a jobbközép tábor tagjaként folytatta. 2006-tól a Fidesszel frakciószövetségben politizálva szólítja meg a magyar társadalmat. A KDNP a keresztény értékeket magukénak valló emberek pártja, olyan gondolatoknak, véleményeknek ad hangot, amelyek talán a polgári oldal teljes táborán belül nem minden esetben élveznek többséget, de egy kereszténydemokrata számára fontosak. Példaként említhetjük, hogy a párt fellép az abortusz és az eutanázia propagálása, az egyneműek párkapcsolatának törvényesítése, a hagyományos családmodell tudatos rombolása ellen. A kereszténydemokrata képviselők az Európai Unió alkotmányára is nemmel szavaztak, jelezve, hogy a kereszténységre való hivatkozás nélkül az unió alapdokumentuma hiányos.


A KDNP politikájának alakításakor az evangéliumi emberképből indul ki. Ez alapján egy szolidáris társadalom felépítéséért kíván tevékenykedni, amely számára fontosak az egyének, a kisközösségek, és a családok. A kereszténydemokraták olyan államban hisznek, amelyik az emberért van, amelyik mindig az embert helyezi a középpontba, és hiszi, hogy a pénz szolgálja az embert, s nem fordítva. Vallják, hogy ha ez a viszony megfordul, az mind az embernek, mind a tőkének kárára lesz. Hiszen minden ember méltó az emberi létre, minden embernek joga, hogy biztonságban élhessen, szabadon gyarapíthassa értékeit, tevékenykedhessen családjáért. A KDNP kiemelten fontosnak tartja a családok támogatását, amelyek a társadalom alapját képezik. Fontosnak tartja kimondani, hogy a család egy nő és egy férfi Isten által megszentelt kapcsolata. Az ilyen családok lehetnek egy egészséges Magyarország és egy egészséges Európa építőkövei.


A jövő Európája hitből és erkölcsből épülhet, s csak az emberek közötti szolidaritáson alapulhat. Ennek érdekében a párt törekszik az egyéni és közéleti erkölcsökről, a politikai, társadalmi, gazdasági és kulturális életről, a szociális igazságosságról szóló keresztény felfogásnak a magyar közéletben való érvényre juttatását, valamint erősíti az állampolgárokban a társadalmi felelősségérzetet és nemzeti tudatot.


A KDNP a rendszerváltoztatás óta hitet tett Magyarország Európai Uniós integrációja mellett. Surján László, a KDNP alelnöke az Európai Néppárt frakciójának tekintélyes tagja. A párt egyik célja, hogy a magyar társadalom még jobban integrálódjon az európai népek családjába. Fontos állomás a párt életében, hogy az Európai Néppárt 2007-ben ismét tagjai közé fogadta, mint 1990-es évek elején. Így ismét stabil és megbízható tagja a kereszténydemokrata pártok európai családjának.


 

Események

« < Február 2024 > »
H K S K P V V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 1 2 3

Partner oldalak

logo_kdszlogo_ikszlogo_biakesz_logoszabadvas