2013. április 19. péntek, 00:00
Luxemburg grófja nagyoperettLuxemburg grófja nagyoperett előadás megszervezésével kívánta a KDNP Győri Szervezete és az Országzászló alapítvány a két évvel ezelőtt elindított határon túli magyarság és a helyi rászorulók támogatásának általuk elindított folyamatát tovább folytatni.


A KDNP Győri Szervezete a lehetőség és az érintettek megkeresésével, összehozásával, erkölcsi támogatással, míg az Alapítvány anyagi segítségnyújtással támogatja a rászorulókat. A kettő gyümölcsözően működik együtt.
A Teátrum színházi polgári társulás vezetője, az előadás rendezője Dráfi Mátyás Jászai-díjas, Érdemes művész. 1965 végzett a pozsonyi Színművészeti Főiskolán Ezután nyugdíjazásáig a MATESZ, később a Komáromi Jókai Színház tagja. A magántársulat szervezésével azt a célt tűzte ki maga elé, hogy Szlovákiában, Ukrajnában és Erdélyben lévő magyarlakta településekre elvigye a magyar nyelvű prózai és zenés darabokat, hogy az ott élők helyben,  anyanyelvükön is szórakozáshoz jussanak. Ennek nem utolsó sorban célja a magyar nyelv és a magyarság tudat fenntartása. Sokat és kis díjazásért dolgoznak, tulajdonképpen misszionáriusoknak tekinthetők a kis társulat állandó tagjai. Természetesen időnként a magyarországi fellépésekkel és az itt kapott bevételekkel kicsit töltődnek és lendítenek a létükön, de ezek a lehetőségek is egyre gyérülnek. Fennmaradásuk fontos, és támogatandó. Ez az április 19-i Richter teremben tartott előadás is egy ilyen segítségnyújtás volt.
Luxemburg grófja nagyoperettA támogató előadás bevételének egy részét a felvidéki Borsi községben ( II. Rákóczi Ferenc szülőfaluja) február hónapban ellopott, majd feldarabolva megtalált bronz mellszobor felújítási költségeihez történő hozzájárulásra fordítja  az Alapítvány. A támogatók és az előadás szervezésében oroszlánrészt vállaló KDNP Győri Szervezete örömmel fogadta Dráfi Mátyás külön köszönetét. Az előadásról a megyei sajtó is beszámolt, amit a társulat a megismerésük elősegítéseként értékelt.
 

Események

« < December 2022 > »
H K S K P V V
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Partner oldalak

logo_kdszlogo_ikszlogo_biakesz_logoszabadvas