2013. június 21. péntek, 00:00
A Keresztény Demokrata Néppárt Győri Szervezete kezdeményezésének és szervezésének köszönhetően az idei tanévben, Győrben díjmentes korrepetáláson vehettek részt hátrányos helyzetű családok gyermekei. Az októberi felhívást követően 22 általános és középiskolás diák jelentkezett a lehetőség igénybevételére. A Nyugat-magyarországi Egyetem Apáczai Csere János Kar karrierirodája közreműködésével 7 korrepetitor vett részt a programban.

A nehéz anyagi és szociális problémákkal küzdő családokból érkező gyereknél többségében az elsődleges cél az volt, hogy az év végén bukásra ne kerüljön sor. Néhány esetben azonban a 4-es vagy 5-ös osztályzat fenntartása volt célként kitűzve a gyerekek és a szülők kérésének, elvárásának megfelelően. A foglalkozások eredetileg heti egy alkalommal 45-60 percben lettek tervezve, de érettségi, helyi vizsga vagy kompetencia felmérés előtt heti több alkalommal is részt vehettek a korrepetáláson a diákok.
Korrepetált tantárgyak: magyar, német, angol, matematika. A legtöbb gyerek angol és matematika korrepetáláson vett részt.
A korrepetáláson részt vevő gyermekek szülei maximálisan segítették a korrepetitorok munkáját, ennek köszönhetően a gyerekek szinte hiányzás nélkül dolgozták végig a tanévet. A tanulók közül senki sem lett évismétlő, többségük 2 jegyet is javított az előző évi érdemjegyén. A gyerekek és a szülők is örömmel vették, hogy a 20-30 fős tanórai keretekhez képest itt egyszerre csak egy gyerekkel foglalkozott a korrepetitor, így az egy órás foglalkozások kizárólag a gyermekek igényei szerint lettek összeállítva. Sokszor nem is a tanórai anyagokat követve, hanem a korábbi évek hiányosságait pótolva találtak megoldásokat a jegyek javítására. A szülőktől kapott visszajelzések nagyon pozitívak. A családok többsége már jelezte, hogy amennyiben lehetőség nyílik rá, szeptembertől ismét élnének ezzel a lehetőséggel. Ugyanez elmondható a korrepetitorokról is, akik szintén szívesen folytatnák a következő tanévben a megkezdett munkát, hiszen ez kiegészítés és tapasztalatszerzés a tanulmányaikhoz.
A kezdeményezés hasznosságát a tapasztalok visszaigazolták. Rendkívüli öröm, hogy ennyi családnak nyújthattunk segítséget, úgy gondolom, hogy feltétlenül folytatjuk a következő tanévben is- nyilatkozta a szervező KDNP nevében dr. Pergel Elza elnök.

 

Események

« < December 2019 > »
H K S K P V V
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

Partner oldalak

logo_kdszlogo_ikszlogo_biakesz_logoszabadvas