2015. május 12. kedd, 00:00
KDNP SzékesfehérvárHívtak, mentünk, ünnepeltünk!
Jó tudni a másik öröméről, büszkeségre okot adó teljesítményéről.
Pontosítsunk: Közös teljesítményünkről, ahogy a KDNP Székesfehérvári Városi Szervezete fennállásának 25. évfordulóján Semjén Zsoltnak a KDNP Országos elnöke beszédét - nagyon tömörítve a  lényegét  - összegezzük.

A kereszténydemokraták a rendszerváltáskor és azt követően meghirdetett programjukat már csaknem teljesen megvalósították. A családi csődintézmény törvénybe foglalásával nem maradt teljesítetlenül egy pont sem. Köszöntve a jelenlévő Spányi Antal Székesfehérvári egyházmegyei püspököt kifejtette, hogy a keresztény egyháztól sem várható  politikai semlegesség, mert  Krisztus tanítása mellett hitet tenni az már önmagában politikai állásfoglalás is, tehát politizálás. És aki azt kívánja az egyháztól, hogy ne politizáljon, az eleve teljesíthetetlent fogalmaz meg.

Valóban, igaz és számunkra nyilvánvaló, hogy ezzel vitába szállni csak az fog, akinek a kereszténydemokrata szellemiség nem, csak a saját magára szabott liberalizmus eszméje  a befogadható.
Mit is jelent ez a hallgatóban is kifejtést igénylő fogalom,a "magára szabott liberalizmus"? 
Hallgatva az e szellemben élőket a következő:
Nekem mindent szabad, ne korlátozzanak a szellemi, a szólási, a cselekvési szabadságomban. Ez még az emberi társadalmi kötöttségekhez szabottan igaz is kellene, hogy legyen, ha ezt a másikra is valóban igaznak tartaná az ezt harsogó.

KDNP SzékesfehérvárA fogalom ismerete szerint a jelentéstartalom a következő:
Ugyan úgy lehetne eltérő véleményem az övétől és más ízlésem, sőt markánsan más ízlésem, mint neki az enyémtől.
Ezt az én liberális szelleműségű, velem egy országban élő embertársam - a saját világnézete szerint, ahogy magáról hirdeti és velem szemben, mint elvárás megfogalmazza - elfogadja. Ha  tőle én más vagyok, akkor ő  ezért engem nem jelent fel, nem akar megbélyegeztetni, mert ugye a liberális szellemiség  éppen a "mindenféle" tolerálását és tiszteletét jelenti!?
Vagy ez csak rám kereszténydemokratára kell, hogy igaz legyen?
Csak neki, liberálisnak  szabad mindenről karizmatikus véleménnyel lenni és mindenért szankciót kérni a tőle másokra?
Vagy nekem is van ilyen jogom, ilyen nekem járó szellemi és mozgás szabadságom?

Az ünnepségen sokan kaptak szót és olyanokról beszéltek, amik valóban szíven találták a hallgatóságot. A kereszténydemokrata eszmeiségben és a szellemiségben nincs hiba. A  tömegekhez való eljuttatásban és a hiteles képviseletben mindig van javulási lehetőség, mert a jobbnál is van jobb és a határ a csillagos ég. Célozzuk meg!
 

Események

« < December 2019 > »
H K S K P V V
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

Partner oldalak

logo_kdszlogo_ikszlogo_biakesz_logoszabadvas