2016. január 14. csütörtök, 00:00

dr. habil Martos Levente Balázs"Ki az ember, hogy megemlékezel róla?" címmel előadásnak és azt követően pedig hosszas beszélgetésnek volt részese, aki dr. habil Martos Levente Balázs atyára volt kíváncsi a csípős januári délutánon. Számunkra a meglepően ifjú ember benyomását keltő tudós pap olyan dolgokról beszélt, mint aki sokat látott, tanult és élt emberek bölcsességét hordozza már magán, mert hosszú élettapasztalat áll mögötte.


A Vatikánban nagyon fontos szerepet betöltő Pápai Biblikus Bizottság tagja, a Győri Hittudományi Főiskola tanára, a vallástudományok dr. habil Martos Levente Balázs doktora, a Szombathelyi Egyházmegye papja sokat adott és sok kérdőjelet hagyott maga után. Jól látja a mindennapok embere az eseményeket? Kell féltenie, vagy nem kell féltenie a felvázolódó jövőtől a hazáját, kultúráját, nyelvét féltő hívő magyar embernek? Kell a tagoknak ilyen töltekezés, de kell a párbeszéd is. Fontos volt elmondanunk (úgy éreztük) az egyházat képviselő bölcs tanárnak, hogy mi a véleményünk olyan kérdésekben, mint a magyarságtudat, a napjainkban valamennyiünket állásfoglalásra ösztönző, más földrészekről Európába történő bevándorlási hullám. Az egyetemes értékű és értelmű szeretet a keresztény hitünk értelmezésében összevetésre került a kérdések megvitatása során a mások általi megfogalmazással és viszonyítással hozzánk európaiakhoz. Továbbá élénk véleménycsere volt a más nemzetek által ránk hárítani sszándékozott kötelezettség értelmezéséről a vendég előadó és a vendéglátó KDNP tagság között. Sokat tanultunk.
A tanulás egyébként is egy folyamat, a mi valamennyiünk kötelezettsége, ha nem akarjuk, hogy a "világ" elmenjen mellettünk.

 

Események

« < Március 2023 > »
H K S K P V V
27 28 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Partner oldalak

logo_kdszlogo_ikszlogo_biakesz_logoszabadvas