2017. október 27. péntek, 00:00
FelcsutLátogatás Felcsúton
Sok minden hallható sportot kedvelők és nem kedvelők szájából az elmúlt évek sportberuházásairól. Azok, akik soha nem kaptak lehetőséget még iskolai éveik alatt sem, hogy méltó körülmények között sportolhassanak, azok kitartóan állítják, hogy enélkül is meg lehet öregedni, sőt ezek közül sokan meg is öregedtek. Mozogni szerény körülmények között is lehet annak, aki akar. Ez való igaz, de az is, hogy motiválatlan emberek tömegesen nem kezdenek el egészségükért többet és egyre többet tenni. Mi lehet a motiváció? Hát ez lehet egy jó uszoda,  egy szabadtéri sportpálya a lakóhely közelében. Miért nem jó ötlet  a gyereket a TV, videó és egyéb elektronikai eszközök elé ültetés helyett sportolni vinni valamelyik korszerű, helyi  sportlétesítménybe? Az egészség alapja a testmozgás és az egészséges táplálkozás.

Ha e kettő biztosítva van, akkor sok-sok kérdést meg sem kell vitatni, mert nem lesz rá szükség.
Szervezetünk indíttatása a látogatásra kettős volt. Egyrészt kíváncsiság, egyrészt saját vélemény nyilvánítás személyes informálódás után.
Felcsútra utaztunk két busszal, karöltve a Wass Albert Egyesülettel. Megnéztük az Arénát kívül, belül. Meghallgattuk az ott dolgozó nevelő tájékoztatását és utána felültünk a sokat emlegetett kisvasútra is. A helyi kávézóban elbeszélgettünk két fiatal felszolgálóval.  Felcsut
A hallottak és a látottak alapján az a véleményünk, hogy akinek ez fontos volt az felnőtt a feladatához. Az is tény, hogy minél szebb, minél több lehetőséget adó létesítményről van szó, annál több az irigye, a gáncsoskodó ellendrukkere. Amit láttunk és hallottunk az lelket gazdagító volt. Hogy nem kidobott pénz e? Ez csak azokon múlik, akikre rá van bízva, hogy tartalommal és eredménnyel töltsék meg. Ha  eléggé alkalmasak, akkor nem lehet kétség. Ennek bizonyítására itt az idő, a feltételek adottak.


 

Események

« < December 2023 > »
H K S K P V V
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Partner oldalak

logo_kdszlogo_ikszlogo_biakesz_logoszabadvas